Wij bestaan alweer meer dan 25 jaar!

ontwerpburo OE! is opgericht in 1995 en wij hebben ons gespecialiseerd in het maken van ontwerpen voor het interieur van woningen en kantoren. Wij geven advies en maken ontwerpschetsen, sfeercollages, technische CAD-tekeningen en indien gewenst kunnen wij de uiteindelijke realisatie coördineren. Door onze bouwtechnische achtergrond en jarenlange ervaring zijn wij goed in staat onze opdrachtgevers te begeleiden gedurende het (ver)bouwproces.

In het ontwerpproces besteden wij veel aandacht aan materiaal, kleur, functionaliteit en detail. De wensen en eisen van de opdrachtgever worden vertaald naar een eindproduct met een eigen identiteit!

Een ontwerp kan bestaan uit een sfeer-, kleur-, materiaal- en/of indelingsvoorstel. Afhankelijk van de opdracht vullen wij dit aan met een verlichtingsvoorstel of 3D-impressies die een goed beeld geven van de nieuw te creëren situatie.

Bekijk een selectie van onze gerealiseerde projecten.

Nienke van de Ven

door Jochem

"Nienke is de oprichtster van ontwerpburo OE! en - zoals dat bij een echte grote zus hoort - ook nog steeds een beetje de baas.

Haar passie voor interieur en design zal niemand ontgaan.
Het ontwerpen zit bij haar als het ware in het bloed, voor ieder probleem weet Nienke een passende oplossing te vinden.

Daarbij heeft ze een goed gevoel voor kleur en materiaal en vind ik het nog steeds verbazingwekkend om te zien hoe het haar lukt om de identiteit van onze opdrachtgevers in haar ontwerpen naar voren te laten komen.
Dat is één van haar sterkste punten, het 'aanvoelen' van de persoon achter de opdrachtgever."

 

 

Jochem van de Ven

door Nienke

"Jochem is mijn grote broer(tje) en rechter (muis)hand. Hij is dan wel een jaar jonger, maar heeft - zoals een grote broer dat doet - zijn zus altijd geholpen.
Toen ik het in 1996 heel erg druk had met mijn werkzaamheden is hij mij dan ook meerdere malen komen helpen.

Dat samenwerken vonden wij zo leuk dat Jochem in 1997 zijn baan bij KOVOS architecten in Eindhoven heeft opgezegd en naar Rotterdam is verhuisd om samen met mij ontwerpburo OE! te vormen.
Een gewaagde stap waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben.

Hij heeft de benodigde bouwkundige kennis om al mijn ontwerpen uit te werken tot gedetailleerde bouwtekeningen waarmee een aannemer of interieurbouwer zo aan de slag kan. Goed uitgedacht en gedetailleerd tekenwerk is zijn grote kracht!"